Polityka prywatności

Polityka prywatności Kwiaciarni internetowej iBukiet.

 
Kwiaciarnia internetowa iBukiet przetwarza dane osobowe zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, z późn. zm.) oraz aktach wykonawczych do ww. ustawy.

 


Klient korzystający z usług kwiaciarni internetowej iBukiet dobrowolnie podaje swoje dane osobowe oraz dane osobowe odbiorcy usługi w zakresie niezbędnym do realizacji usługi.


Dane osobowe odbiorcy usługi przekazywane są kwiaciarniom oraz firmom kurierskim w celu realizacji usługi, a także mogą być przekazywane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy w zależności od wybranej metody płatności.


Kwiaciarnia internetowa iBukiet zawarła umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych ze wszystkimi kwiaciarniami oraz firmami kurierskimi, które realizują dla niej swoje usługi.


Dane osobowe klientów przetwarzane są w celu kontaktu niezbędnego do realizacji usługi, a w przypadku, gdy Klient wyrazi na to zgodę, Kwiaciarnia internetowa iBukiet zastrzega sobie prawo do wykorzystania danych osobowych, podawanych przy składaniu zamówienia oraz przy zakładaniu konta użytkownika, w celach marketingowych.

Dane osobowe klientów nie są przekazywane odbiorcy usługi.

Kwiaciarnia internetowa iBukiet  nie gromadzi numerów IP komputerów w logach dostępowych.

Kwiaciarnia internetowa iBukiet  korzysta z pliku tekstowego „cookies” wyłącznie dla funkcji związanych z personalizacją oraz zapamiętywaniem preferencji klienta, które zapisywane są na dysku komputera osoby odwiedzającej. Z komputera Klienta nie są pobierane jakiekolwiek informacje.

W przypadku chęci usunięcia danych osobowych z baz danych Kwiaciarni internetowej iBukiet należy wysłać wiadomość na adres e-mail: ibukiet.pl@gmail.com

Ogólna klauzula informacyjna: Administratorem Danych Osobowych wszystkich danych osobowych zbieranych za pomocą strony internetowej www.ibukiet.pl jest: F.H.U "Demeter" Monika Sioła Zimnodół 162 32-300 Olkusz Nip-637 20 22 171 Regon- 123 11 06 38

Klientom przysługuje prawo dostępu do treści ich danych osobowych i ich poprawiania.

Klauzule informacyjne dotyczące poszczególnych rodzajów danych osobowych zbieranych przez Kwiaciarnię internetową iBukiet  zostały umieszczone przy: składaniu zamówienia, wyrażaniu zgody na otrzymywanie ofert marketingowych produktów i usług oraz przy formularzu kontaktowym.

Wszelkie pytania dotyczące Polityki prywatności proszę kierować na adres e-mail: ibukiet.pl@gmail.com

Wszelkie prawa do zawartości serwisu Kwiaciarni internetowej iBukiet są zastrzeżone.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel